“ZBOGOM, MOJ VOLJENI KJEVO…” Ugašen klub koji smo svi voleli

Kjevo iz Verone više ne postoji… Tužna vest koja je odjeknula fudbalskim svetom.

Nisu nađeni sponzori koji bi rešili finansijske probleme u koje je klub upao posle nedavnog bankrota, koji je proglašen jer nisu uspeli da uđu u Seriju A kroz baraž.

Gradonačelnik Federiko Sboarina i legendarni kapiten Serđo Pelisije pokušali su da zainteresuju sponzore i registruju klub pod novim imenom, “Kjevo 1929”, te nastave takmičenje u nižem rangu, ali im to (za sada) nije pošlo za rukom.

Upravo se Pelisije, koji je igrao za “leteće magarce” od 2000. do 2019. godine, emotivnom porukom oprostio od voljenog kluba na društvenim mrežama.

– Ovo je jedan od najtužnijih dana u mom životu. Jako sam pokušavao i zaista sam se nadao da ćemo uspeti da restartujemo tim i da počnemo sa novim klubom, da nastavimo ovu fantastičnu priču. Bilo bi to sjajno, ali nisam uspeo. Pomislio sam da će biti više ljudi spremnih da daju sve da osiguraju nasleđe ovog grada i fudbala u celini, ali nije bilo tako. Ne žalim ni za čim… Pokušali smo. Samo mi je žao što smo imali zaista malo vremena i imali komplikovan cilj, da nađemo sponzore. Zbogom, moj voljeni Kjevo. Za mene ćeš uvek biti najvažniji tim mog života, napisao je Pelisije.

Kjevo je osnovan 1929. godine.

U Seriji A takmičio se od sezone 2001/02, pa do 2018/19, s izuzetkom 07/08, kada je bio u Seriji B. Ostaje sećanje na tu sezonu 2001/02, kad se nama fudbalskim romanticima učinilo da mogu da pomrse konce velikanima… Na kraju su bili peti, bod iza Milana, za malo su propustili plasman u Ligu šampiona.

Vodio ih je Delneri, igrali su Maracina, Koradi, Kosato, Korini, Eriberto, Perota, branio ekscentrični Lupateli…

Neka lepa vremena, kad je fudbal još uvek bio – fudbal.

Nadamo se da će Kjevo “vaskrsnuti” i da će magarci opet poleteti.

ZAPRATITE TIPS.RS NA INSTAGRAMU!

Comments are closed.