VILLAREAL na vrhu evrope – TIPS VILLAREAL na vrhu evrope – TIPS

VILLAREAL na vrhu evrope

Slavlje Španaca nad Mančester junajtedom u Gdanjsku

 

Unaj Emeri – vladar Lige Evrope. Opet je uspeo. Triput je podizao pehar sa Seviljom, a premijernu sezonu na klupi Viljareala okončao slavljem u finalu drugog po vrednosti UEFA takmičenja, čime ga je direktno uveo u Ligu šampiona.

Junak finalnog meča u Gdanjsku je Heronimo Rulji. Argentinski golman je u 11. seriji penal ruleta pogodio, a zatim odbranio udarac Davidu de Hei sa bele tačke i tako obradovao Špance – 11:10 (1:1, 0:1).

Prethodno su za Žutu podmornicu bili precizni: Đerar MorenoRabaPako AlkaserAlberto MorenoDani ParehoPau ToresRaul AlbiolKokelanMario Gaspar, Pau Tores; a za Mančester: Huan MataAleks TeljesBruno FernandešMarkus Rašford, Edinson KavaniFredDžejmsŠoTuanzebe Lindelof. Sve dok se ka lopti nije zatrčao De Hea. Ipak je njegovo da brani. Ne da šutira.

Golova smo se nagledali u penal-seriji. Ako ništa drugo, bilo ih je napokon u dvoboju Viljareala i Mančestera u osnovnom delu. Izostali su 2005. i 2008. u Ligi šampiona, a na obalama Baltičkog mora viđena su – dva.

Španski predstavnik je bolje otvorio finale, zatvorio prilaze Heronimu Rulju, oslonio se na generalske karakteristike štopera Raula Albiola (kakva partija 35-godišnjaka), oterao rivala od svog kaznenog prostora, preko Danija Pareha i Manuela Trigerosa kontorlisao sredinu terena i delovalo je da u svakom trenutku zna šta hoće. Bilo da je trebalo da umrtvi igru, ubrza je tranzicijom i(li) zapreti iz prekida. Tako je i poentirao. Malo pre isteka pola sata Pareho je iz slobodnog udarca nabacio loptu, putovala je „čitavu večnost“ do peterca Junajteda, pažnji Viktora Lindelofa – ponekad je teško razumeti kako Šveđanin igra za veliki klub – umakao Đerar Moreno, valjda jedini fudbaler koji je mogao da zapreti Davidu de Hei i snalažljivom reakcijom doveo Žutu podmornicu do zaslužene prednosti.

Ukupno 30. put u sezoni, računajući sva takmičenja, pogodio je Moreno, crtajući put Viljarealu ka podvigu, a sebi ka nekom još boljem klubu. Sedmi put je bio precizan u Ligi Evrope i tad je delovalo da ama baš ništa ne može da pomeri Emerijev tim iz komforne zone.

Izvor: Preuzeto sa Nova.rs

PROFIT TABELA PREMIUM PROGNOZA

PROFIT TABELA PREMIUM PROGNOZA

SEKTOR

PROLAZ

OCENA

DIAMOND TIPS

8/11

72,7%

PLATINUM TIPS

5/6

83,3%

GOLD TIPS

9/13

69,2%

SILVER TIPS

1/3

33,3%

BLACK TIPS

11/12

91.6%

WHITE TIPS

4/6

66,6%

SEKTOR

PROLAZ

OCENA

DIAMOND

18/24

75%

PLATINUM

17/24

71%

GOLD

20/24

83%

SILVER

14/24

58%

BLACK

17/24

71%

WHITE

18/24

75%

UKUPNO

104/144

72,2%